<--- Kies uw taal | Choisissez votre langue - Techno Automotive Equipment N.V. - Tel : 02/481.79.00

De voordelen van een PERFECTE wieluitlijning met HUNTERHet Amerikaanse bedrijf HUNTER Engineering publiceerde recent een artikel over de voordelen en de noodzaak van een perfecte wieluitlijning op voertuigen. 


Waarom is wieluitlijning nodig ?

Als u ongelijkmatige bandenslijtage, scheeftrekken van uw wagen of een slechte wegligging ervaart moet er een uitlijningscontrole worden uitgevoerd. Het negeren van de aanwijzingen kan uw uitlijningsproblemen enkel maar groter en duurder maken en kan de levensduur van uw banden aanzienlijk verkorten. In het slechtste geval kan dit zelfs tot gevolg hebben dat bepaalde bestuurders hulpsystemen niet meer naar behoren werken. Zelfs zonder deze problemen raden de meeste autofabrikanten aan om elke 10.000 km of om de 12 maanden de uitlijning op het voertuig te controleren.
De nieuwste technologie "Quick Check Drive" van HUNTER controleert automatisch de uitlijning tijdens elk servicebezoek. Contacteer ons voor meer informatie.

Minimaliseer het brandstofverbruik !

Een correct uitgevoerde uitlijning minimaliseert ook het brandstofverbruik. Voertuigen die correct zijn uitgelijnd kunnen een vermindering van het brandstofverbruik tot 7% ervaren. 

 

Stop veilig bij nat weer !

De hoeveelheid loopvlak op uw band die contact heeft met het wegdek heeft een directe invloed op de remafstand van uw voertuig.
Het voorbeeld hier toont de stopafstand van een berline op een nat wegdek aan 90 km/u.


 

Reset alle sensoren met betrekking tot de uitlijning !

Terwijl autofabrikanten steeds meer voertuigen bouwen met ingebouwde rijhulpsystemen, zoals elektronische stabiliteitscontrole, parkeerhulp, tractiecontrole, enz., zijn er meer en meer constructeurs veeleisend omtrent het reset van het stuursysteem tijdens de uitlijningsservice. Het is belangrijk om een uitlijningssysteem te hebben dat alle uitlijningsgerelateerde sensoren tijdens de uitlijningsservice kan resetten.Hier is een korte verklarende video van HUNTER


Meest recente posts

In de kijker

heb je nog een andere vraag?

Heeft u nog een andere (specifieke) vraag? Alles is mogelijk. Neem contact met ons op en we beantwoorden u zo snel mogelijk.

Neem contact op