<--- Kies uw taal | Choisissez votre langue - Techno Automotive Equipment N.V. - Tel : 02/481.79.00

De richtlijn voor het instellen van de koplampen tijdens de technische keuring officieel van kracht !


Sinds het begin van 2018, na een overgangsperiode van één jaar, zijn de nieuwe richtlijnen betreffende de controle van de aanpassing van vuurtorens als onderdeel van de technische inspectie nu van kracht. Sindsdien kunnen alleen koplampafstelsystemen die voldoen aan de eisen van de richtlijn voor het afstellen van koplampen tijdens technische inspectie gebruikt worden. (VkBl. (Publicatie van het federale ministerie van transport) nr. 05/2014).


De richtlijn benadrukt het belang van het montageoppervlak van de koplamp en het voertuig verstelmechanisme en hun uitlijning voor nauwkeurige metingen, en stelt hiervoor nieuwe normen. De verbluffende ontwikkeling van de vuurtorentechnologie heeft dit lange tijd noodzakelijk gemaakt - ook omdat de koplampen van het voertuig tijdens technische inspecties tot de meest voorkomende gehandicaptengroepen behoren.

De korte geschiedenis van de verlichtingstechnologie voor auto's heeft al aangetoond hoe de snelheid van innovatie de afgelopen jaren toegenomen is. Door de introductie van Xenon-technologie, LED's en lasers op geavanceerde (OLED) milieuvriendelijke light-emitting diodes, worden verlichtingssystemen op auto's niet alleen krachtiger, maar ook meer complexer in recordtijd met de introductie van vele functies, zoals automatische grootlichtregeling of dynamische verlichting in bochten.

Om te voorkomen dat andere weggebruikers in gevaar worden gebracht, is het afstemmen en eventueel bijregelen van koplampen belangrijker dan ooit. Deze belangrijke taak rust op de schouders van werkplaatsen en controle-instanties, en dit om een ​​hogere veiligheid te waarborgen op de weg. De richtlijn voor de afstelling van de koplampen tijdens de technische inspectie, die op 1 januari 2018 in werking is getreden, dicteert waarop er gelet moet worden.

De fabrikantstraining is nu vereist voor aanpassing en kalibratie in overeenstemming met de richtlijn.

"Alle servicemonteurs zijn al grondig getraind en hebben de juiste bevoegdheid." Garandeert MAHA.

MAHA's bekroonde technologie

Met de MLT 3000 biedt MAHA een innovatief niveauregeringsapparaat voor de koplampen, dat onder andere de industriële onderscheiding van 2016 won: het vuurtorenbeeld wordt vastgelegd met een krachtige CMOS-camera en de resultaten worden op nauwkeurig gedigitaliseerd. In slechts enkele seconden evalueert een krachtige microprocessor de bundellimiet, geeft het pad ervan weer op het kleurendisplay en stelt tegelijkertijd de relatie vast met de vereisten van het land of de fabrikant.

Meer weten ? Lees hier verder.

Meest recente posts

In de kijker

heb je nog een andere vraag?

Heeft u nog een andere (specifieke) vraag? Alles is mogelijk. Neem contact met ons op en we beantwoorden u zo snel mogelijk.

Neem contact op