<--- Kies uw taal | Choisissez votre langue - Techno Automotive Equipment N.V. - Tel : 02/481.79.00

ADAS-kalibratie, de nieuwe service van vandaag en de toekomst!

‘Advanced Driver Assistance Systems’, of kortweg ADAS, is de verzamelnaam voor alle rijhulpsystemen die vandaag de dag in voertuigen zitten. Deze systemen zullen meer en meer de standaard worden. Europa wil hierin het voortouw nemen en vanaf 2022 nieuwe auto’s verplichten om uitgerust te zijn met ADAS of rijhulpsystemen.

Niet alleen verhogen ze het comfort van de inzittenden, maar ook hun veiligheid, door gebruik te maken van rijstrookwisselwaarschuwing, parkeersensoren, intelligente snelheids-begrenzing, etc. Een wagen kan uitgerust zijn met één of meerdere rijhulpsystemen, elk met zijn eigen unieke taak. Het is dus belangrijk om regelmatig kalibraties en controles uit te voeren om een veilige werking van het systeem te garanderen. 

Waarom is ADAS-kalibratie belangrijk?

Om een juiste werking van de rijhulpsystemen te verzekeren moeten bepaalde sensoren, en andere informatieverstrekkers, regelmatig gecontroleerd en gekalibreerd worden. Neem nu bijvoorbeeld het ‘Emergency Breaking’-systeem als deze nog maar een klein beetje fout staat ingesteld kan dit ervoor zorgen dat het systeem een aantal meter te laat begint te remmen, met alle gevolgen van dien.

Wanneer ADAS kalibreren?

Na het vervangen/demonteren van een voorruit (de frontcamera), radar of camera (vb. na een aanrijding), stuurhoeksensor, buitenspiegel, etc.

Waarom ADAS-kalibratie uitvoeren met MAHLE DIGITAL ADAS?

Met de DIGITAL ADAS van MAHLE wordt kalibreren van rijhulpsystemen kinderspel. Het maakt gebruik van een 65-inch full HD-scherm, waar digitale targets op geprojecteerd worden die vervormd kunnen worden afhankelijk van de positie van de wagen. Hierdoor wordt het manueel plaatsen (en later stockeren) van tientallen panelen overbodig, wat een enorme tijdwinst oplevert.

Dankzij de diagnose tablet kan één persoon makkelijk de kalibratie uitvoeren door alles eenvoudig te registreren. Het systeem verwerkt vervolgens de gegevens en er kan een resultatenrapport gegenereerd worden voor de klant of verzekerings-maatschappij. Via slechts 6 stappen begeleidt het systeem u door de volledige kalibratieprocedure. Kortweg het snelste kalibratiesysteem op de markt! 

Interesse? Aarzel dan niet om vrijblijvend een demonstratie aan te vragen via de afgevaardigde van uw streek om de DIGITAL ADAS van MAHLE in actie te zien!

Meest recente posts

In de kijker

heb je nog een andere vraag?

Heeft u nog een andere (specifieke) vraag? Alles is mogelijk. Neem contact met ons op en we beantwoorden u zo snel mogelijk.

Neem contact op