<--- Kies uw taal | Choisissez votre langue - Techno Automotive Equipment N.V. - Tel : 02/481.79.00

Wieluitlijning van bus en truck, één van de meest rendabele activiteiten voor elke werkplaats!

Waarom is het uitlijnen zo belangrijk?

Elke bandenfabrikant of vrachtwagenconstructeur kan bevestigen dat een juist afgestelde wieluitlijning een brandstofbesparing van 2 tot 10 % kan garanderen. 

Statistieken tonen aan dat een brandstofbesparing van gemiddeld 3 %, en een vroegtijdige vervanging van 2 versleten banden, per jaar al snel kan oplopen tot een besparing van € 2.500 tot 3.000 per trekker-trailer combinatie.

Bij een vloot van 20 trucks of meer kan dit behoorlijk oplopen... Naast emissie en besparing zorgt een goede uitlijning ook voor veiligheid, stabiliteit en comfort!

Waarom moet uw werkplaats ook inzetten op truckuitlijning?

Uw klant is zich vaak van geen kwaad bewust en komt pas bij u langs als de schade al geleden is (door slijtage aan de banden of onaangepast rijgedrag). 

U dient pro-actief en preventief te werk te gaan om uw klant te behoeden en zich bewust te maken van het probleem. Genereert tegelijk ook een extra activiteit voor uw werkplaats en u biedt uw klant een uiterst besparende dienst aan.

Waarom kiezen voor JOSAM?

JOSAM is al meer dan 45 jaar de absolute referentie in de truckwereld voor het uitlijnen en richten van bussen, vrachtwagens, trailers en alle andere zware voertuigen.

In 2014 creëerde JOSAM sensatie met het revolutionaire I-TRACK uitlijnsysteem. De omslachtige wieluitlijncontrole van een truck werd hierbij plots herleid tot slechts 5 minuten. Gewoonweg SPECTACULAIR waardoor niets meer het uitlijnen in de weg stond.

JOSAM I-TRACK kan elk voertuig, dat binnenkomt voor een onderhoud, snel en systematisch checken. Hierdoor is de klant onmiddellijk geïnformeerd of er, al dan niet, een uitlijning nodig is en hoeveel hij hiermee kan besparen. 

Er is namelijk werk aan de winkel: bijna 50 % van de trucks of trailers hebben dringend een uitlijning nodig!

Hoe werkt JOSAM I-TRACK?

Dankzij dit systeem hoeft er niets meer aan het chassis bevestigd te worden! Men rijdt het voertuig simpelweg tussen de opgestelde meetschalen in de werkplaats, bevestigt de wielklemmen en het opmeten kan beginnen. Ook het opkrikken van elke as behoort tot het verleden.

I-TRACK zorgt ervoor dat ALLE assen en wielen in één beweging opgemeten worden en dus niet meer as per as; zelfs trekker-trailer combinaties en gelede-bussen!

Voor nog wat extra snelheid en comfort zijn er de nieuwe superhandige “QUICK CLAMPS” wielklemmen.

Kan het gecombineerd worden met ADAS-kalibratie?

De JOSAM ADAS oplossing kan perfect gecombineerd worden met de JOSAM wieluitlijning.

Waarom samenwerken met TAE - Techno Automotive Equipment?

Naast het feit dat TAE al 34 jaar JOSAM verdeler is, zijn we ook al bijna 30 jaar gekend als een belangrijk opleidingscentrum voor truckuitlijning. Onze ge-specialiseerde docenten geven opleidingen aan onder meer MICHELIN, talrijke truckfabrikanten, trailerbouwers en natuurlijk onze eigen klanten. 

U wilt graag nog wat extra omzet genereren?

ADAS & truckuitlijning is vandaag de dag “hot”; samen met de stijgende aandacht voor CO2 kan dit zeker een extra boost geven. Meer dan ooit kan het een uitzonderlijk lucratieve activiteit in uw werkplaats worden, want nog nooit was het opmeten van een truck zo snel en gemakkelijk. Mis deze kansen niet!

Meest recente posts

In de kijker

heb je nog een andere vraag?

Heeft u nog een andere (specifieke) vraag? Alles is mogelijk. Neem contact met ons op en we beantwoorden u zo snel mogelijk.

Neem contact op